Cargando...

Karting: Origen dels grans pilots

Karting: Origen dels grans pilots

Origens del Karting / Grans pilots

A la dècada dels 50 del passat segle, en Pasadena Califòrnia EUA neix el primer kart construït amb un vell motor d un talla gespa, tubs de calefacció i quatre rodes velles d un avió en desús.

El construeix un mecànic d una base militar amb l ajuda de soldats sense permís amb la intenció de passar una bona estona i buscant una nova distracció per poder fer més suportable el seu obligat ""tancament"".

Segurament ningú va pensar en aquell moment que es convertiria en un esport de masses , que es va expandir per tot el món amb una rapidesa impredictible.

En els anys 60 es va introduir a Europa per Itàlia, seguint França i Anglaterra desenvolupant i perfeccionant els Karts fins a aconseguir construir vehicles més ràpids, viables i especialment més segurs.

Abans de la seva introducció en el vell continent a la població de Azusa (EUA) es construeix el primer circuit de Karts estable del món.

L auge d aquest esport amb practicants arreu del món l ha anat convertint en una escola d aprenentatge imprescindible per a qualsevol pilot que vulgui iniciar-se en l esport del motor.

Amb el pas del temps s han anat construint circuits de karts cada vegada més tècnics, on els usuaris aprenen les tècniques de conducció esportiva per poder-les utilitzar en els circuits amb cotxes de més potència.

Per això el Karting s ha convertit en la veritable porta d accés a la Fórmula 1.

Una llarga llista de pilots de la Fórmula 1 s han iniciat en els kàrting des de molt petits, convertint-se alguns d ells en campions del món de la màxima categoria.

Citarem alguns dels més coneguts si bé en tots els campionats de totes les categories d automobilisme són incomptables els pilots que van fer els primers passos amb els Karts.

Lewis Hamilton, Ayrton Senna, Alain Prost, Michael Schumacher, Mika Hakkinen, Rubens Barichello, Fernando Alonso i un llarg ect. són el més clar exemple que el Karting és la modalitat més important per preparar pilots des de molt joves per a les grans gestes esportives de l automobilisme a escala mundial.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers, per a realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots canviar la configuració o obtenir més informació aquí.